Начини на приемане

Преди това не забравяйте – „ВидаПлюс (Видатокс)“ се приема винаги на гладно – сутрин веднага след събуждане; в другите случаи последното хранене да е било поне час и половина по-рано, а пиенето на течност – половин час преди приемането на капките!

1. Отвъртете бялата пластмасова капачка. На практика това е разпечатване на съдържанието на „ВидаПлюс (Видатокс)“.

Под бялата капачка ще видите вътрешния дозатор, посредством който се отброяват капките „ВидаПлюс (Видатокс)“. Затова не Ви е необходим капкомер.

2. Отворете уста и повдигнете езика към средата на небцето.Веднага след това наклонете силно отворения флакон „ВидаПлюс (Видатокс)“,така че дозаторът да е насочен към образувалото се празно място под езика.

3. В този момент дозаторът ще започне да „пуска“ капките в празното място между повдигнатия език и зъбите .Отбройте мислено необходимото количество капки,посочени в примерната Ви схема. Веднага след това вдигнете флакона бързо нагоре,за да спре изтичането на капките.

4. Ако докато вдигнете дозатора нагоре,в устната кухина капне още една капка,не се страхувайте,това няма да причини никакъв проблем.

5. Останете с вдигнат език към небцето още 6-8 секунди. След това пуснете езика и преглътнете остатъка от слюнчено съдържание,което се е събрало под езика.

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ: хранене или пиене на течности – 30 минути след приемането на капките!

Ако този начин Ви е труден или невъзможен,имате още една възможност за приемане на капките „ВидаПлюс (Видатокс)“

„ВидаПлюс (Видатокс)“ се прилага и по следния начин-винаги на гладно!:

1. В малка пластмасова /неметална/ лъжичка се капват 5 капки отВидаПлюс (Видатокс)

2. Болният повдига езика си към небцето и на празното място под езика се изсипват капките от лъжичката.

3. Езикът се задържа за още 5-6 секунди нагоре,после се отпуска,като се преглъща слюнчения остатък…

4. Хранене или пиене на течност става след  30 минути