Скорпионът пробожда рака

Д-р Фабио де Хесус Линарес Пасос, директор на лабораториите на „Лабиофам” – клон Сиенфуегос, Куба:

„ВидаПлюс (Видатокс) подобрява качеството на живота на болните от рак“

Fabio

Ние не сме единствените, които работим със скорпиони. Правят го и в Китай, и в САЩ, но те използват други два различни вида.  Скорпионът, проучван от китайците има много мощни качества за въздействие, но още се нуждае от изследвания. Американците пък са се фокусирали върху вид, който живее в  Израел и чиято отрова е ефективна върху тумори, намиращи се специално в мозъка. 

Докато отровата на нашия  Rhopalurus junceus сама намира рака,  където и да се е появил той в организма и го атакува. Освен това има силен болкоуспокояващ и противовъзпалителен ефект.  Тоест – 3 в 1.  Позволява дори на болни в напреднал стадий до подобрят качеството на живота си и да се  откажат от морфина. Неслучайно VidaPlus (Vidatox) се прилага успешно в 17 страни от Америка, Азия и Африка. Сега през България влиза и в Европа.

Във VidaPlus (Vidatox) PLUS  въведохме известни модификации и запазихме ефективността му. Активният фармацевтичен ингредиент си остава отровата от син скорпион.  Тя се изцежда на капки от опашката му чрез електрически импулс. Става дума само за вида  Rhopalurus  junceus,  Това е една прекрасна отрова!… Събираме скорпионите в лабораторни центрове, открити във всяка кубинска провинция. Маркираме онези, от които сме взели капки и ги пускаме обратно в  природата. Това е екологично възобновяем проект, щадящ околната среда.

Продуктът е лесен за добив и производство, екологичен е, няма вредни странични ефекти, винаги помага на пациента. Ние се въздържаме да казваме, че лекува рака и го препоръчваме като помощно средство към основното лечение. Но имаме много добри резултати в досегашните вече 15-годишни изследвания, доказващи, че VidaPlus (Vidatox) в доста от случаите спира разрастването на тумора. При 75% от пациентите има положителен ефект.

Ракът всъщност се ражда с нас. Дали ще се развие или не, зависи от външните фактори. Най-важно е ранното диагностициране, за да се вземат мерки навреме.  Целта е с препарати като VidaPlus (Vidatox) Plus  да превърнем това заболяване просто в хронично и контролируемо – това е посоката ни.

Има сведения още от времената на Колумб, които сочат, че заварените на нашия остров от испанците индианци са лекували повърхностни язви и тумори с убождане на син скорпион. В народната ни медицина има разни стари рецепти за варене на опашки на син скорпион или за налагането им по коремчетата на деца с проблеми с уринирането.

По принцип видът Rhopalurus junceus живее изолирано от хората – не е като други скорпиони, които се вмъкват по селските домове. В Куба има общо 47 видове скорпиони, 32 от тях се срещат само на нашия остров. И Rhopalurus junceus e един от тях.

В нашата лаборатория, където добиваме отровата, обикновено се събират по 3 000 – 4 000 такива скорпиона. Имаме седем служители – шест жени и един мъж, които вече съвсем са свикнали с тях и никак не се боят. Досега нямаме никакви произшествия. Скорпионите се хранят два пъти седмично, а веднъж месечно от тях се изцеждат няколко капки отрова. Или казано ненаучно – доим ги. Маркираме онези, от които вече сме взели отрова, и ги пускаме на свобода. Маркирането помага да не хванем пак такъв, който вече сме използвали.

Много е интересно размножаването им.Бременността може да трае от 1-2 месеца до 5-6 месеца. Женската сама регулира този период в зависимост от външните условия – дали е достатъчно топло и влажно, дали има достатъчно храна и т.н. При раждането обикновено дава живот на между 45 и 90 малки. Те отначало са оранжеви и кръгли. Хранят се 2 седмици с вътрешните си запаси отпреди раждането. Накачулват майката през този период. Слизат от нея чак след като са готови да се справят сами. Легенда е, че я изяждат – няма такова нещо.

Скорпионите си имат нощен живот. Ако влезеш в лабораторията на тъмно, без да палиш светлината, чуваш тракане, подобно на онова, което издават изправените кобри. Така тракат едни пластини, които скорпионите имат на корема си. Но запалиш ли лампата, спират.

Предстои ни още много изследователска работа, Факт е обаче, че „ВидаПлюс (Видатокс)” чувствително подобрява качеството на живота на онкоболните. Първоначално, когато бяхме още в първата фаза на разработването му, смятахме, че той се отразява много добре единствено при тумори в мозъка. Но вече установихме, че действа благотворно при всички най-разпространени видове рак – и на мозъка, и на гърдата, и на простатата, и на дебелото черво, и на белия дроб….

Дозировката на препарата ни зависи от фазата на заболяването. Ако човекът вече е на морфин, налага се да пие по 5 капки „ВидаПлюс (Видатокс)” на всеки 4 или 5 часа. Наблюденията ни при подобни случаи доказват, че много скоро болният се съвзема, може да спре морфина, болката изчезва и започва общо засилване на организма…